perjantai 1. heinäkuuta 2011

Peräputki Bauhaussista


Edellisen torpin jälkeen varaosat alkoivat olla kortilla ja peräputki puuttui kokonaan. Perjantai kun oli, niin tuskastuin ajatuksesta, että kopteri pitäisi tekniikan puutteen takia pitää maassa. Yritin ensin oikaista vanhoja putkia, heikoin lopputuloksin. Niinpä päätin käydä tarkistamassa Bauhaussin pienrauta puolen.

Hyllyssä olikin mukavasti metrin pätkissä 12mm elaksoitua alumiiniputkea jonka seinämän paksuus oli tosin reippaat 1mm. HK:n oman putken seinäpaksuus on vain n. 0,4mm. Pätkä putkea maksoi 3,70€ ja myyjä vielä ystävällisesti katkaisi putken määrämittaansa. Putkesta sai pätkittyä kaksi oikean mittaista peräputkea ja kun metrin pätkä maksoi 3,70€ niin hinnaksi jäi 1,85€ / putki.




Siistin putken päät sileiksi ja askartelin hahlon putkeen rautasahalla sekä viilalla. Hieman painavampihan tuo paksumpiseinäinen putki oli. Uusi putki painoi 33,4g kun alkuperäinen putki painoi 13,1g. Putki sopi loistavasti paikoilleen ja myös hihna mahtui kulkemaan hyvin putken sisällä. Ylimääräinen paino perässä näytti tekevän kopterille vain hyvää, sillä nyt hieman etupainoinen kopteri näytti tasapainottuvan täydellisesti vaaka-asentoon. Miten on? Mahtaakohan tuo 20,3g painonlisäys tuntua dramaattisesti näin aloittelijan lentämisessä? ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti