tiistai 2. heinäkuuta 2013

Extra 300


Tyynet kesäillat houkuttivat hankkimaan kopterin kaveriksi lennokin. Päädyin tilaamaan Vertican Hobbysta 120cm kv:n Extra 300 koneen. Kone oli ns. PNP, eli kaikki tarvittavat sähköt ja osat tulivat koneen mukana, lukuunottamatta vastaanotinta ja akkua.
Koneeseen suositellaan 3-4s 1800-2200mAh akkua. Muutaman testilennon perusteella näistä vaihtoehdoista parhaimmalta vaikuttaisi 4s 2200mAh akku. 3s:ällä kone on liian alitehoinen taitolentoon.


Akun aukko oli tehtaalla tehty 3s akuille sopivaksi ja siten siis liian ahtaaksi 4s akulle. Leikkasin muovisen akun pidikkeen pitkittäin halki ja liimasin paikalleen hieman leveämpänä. Samalla laitoin tarranauhat, jotta akun sai kiinnitettyä paikalleen.








Koneen mukana tulleet työntökangot olivat perinteistä ohutta rautalankaa. Laitoin tilalle vähän paksummat ja jäykemmät työntötangot.



















Tässä koneessa oli tehtaalla unohtunut laskeutumistelineen kiinnike rungon toiselta puolelta. En jaksanut lähettää runkoa taikaisin, vaan askartelin kiinnikkeen itse ja sovin myyjän kanssa, että saan heiltä isommat pyörät koneeseen askartelun vaivanpalkaksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti